Jobbar du i byggbranschen?

Visste du att mer än 70% av alla som söker efter tjänster inom byggbranschen använder Google eller andra sökmotorer. Därför är det viktigt för dig som företagare att du syns där dina kunder är. Men vart ska man börja?

Din webbplats är ditt fönster utåt

Om du inte har en webbplats än så finns det en mängd av byråer som erbjuder nya sajter till bra priser. Jag rekommenderar att du använder WordPress som CMS. Det är billigt och lätt att använda till och med om din datorerna inte är den bästa. Se till att byrån du anställer hjälper dig med grafisk profil som logo och färgkombinationer.

screenshot_396Ranka din webbplats i Google

En webbplats utan bra placeringar i Google är nästintill bortkastade pengar. För att få bra placeringar krävs det att din sajt är optimerad för SEO. Detta görs enklast genom att lägga till ord som folk söker på när de letar efter dina tjänster i sidtitlar, meta beskrivning och text. Du kan också optimera bilder genom att ändra en tagg som heter ALT-taggen.

Kontakta den erfaren SEO byrå i din stad om du inte har tid att fixa detta själv.

Hur väljer man en bra SEO tjänst

Det finns en djungel av SEO tjänster vilket kan göra det svårt att utskilja vilka som är bra och vilka som är dåliga. Det finns några saker du bör tänka på innan du upphandlar dessa tjänster:

  1. Hur länge har företaget arbetat med SEO?
  2. Vilka kunder jobbar de med?
  3. Fråga efter case-studies och resultat andra kunder fått
  4. Fråga hur länge personen som ansvarar för din kampanj har jobbat med SEO
  5. Fråga hur leveransen ser ut och hur länge det tar innan du ser resultat
  6. Fråga också om ROI och hur länge det tar innan du får en avkastning på din investering

Konvertera dina besökare till betalande kunder

Trafik är inte allt. Det krävs att din webbplats konverterar dessa besökare till kunder för att du ska få en bra avkastning. Detta görs enklast genom något som heter conversion optimisation. Här är några enkla tips:

  • Se till att din webbplats har ett kontaktformulär på varje sida
  • Lägg till kundrecensioner på din sajt
  • Erbjud en bra deal på tjänster du vill marknadsföra
  • Om du är certifierad – lägg till information om detta

 

Det finns mycket annat som är viktigt när det gäller digital marknadsföring. Om du har några frågor så kan du alltid kontakta mig på Getfound eller genom att fylla i kontaktformuläret på min blogg.

För mer avancerad SEO kan du kolla på denna YouTube video: